Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Olejek rokitnikowy jest szczególnie ceniony w Rosji za swoje właściwości lecznicze. Dawni uzdrowiciele korzystali z olejku rokitnikowego przy leczeniu oparzeń, owrzodzeń, czy wzmacnianiu odporności organizmu. Rokitnik to naturalna multiwitamina. Wyjątkowa technologia produkcji oleju rokitnikowego pozwala zachować wszystkie cenne składniki odżywcze, jak również świeży smak, kolor i aromat.
Czysty 100% olejek z drzewa Manuka z Nowej Zelandii jest wyjątkowo silnym antyseptykiem jego działanie szacuje się na pięciokrotnie silniejsze niż penicylina, ma właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne. Jest idealnym zabezpieczeniem dla osób cierpiących na cukrzycę u których występuje problem gojenia się ran.
Czysty 100% olejek z drzewa Manuka z Nowej Zelandii jest wyjątkowo silnym antyseptykiem jego działanie szacuje się na pięciokrotnie silniejsze niż penicylina, ma właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne. Jest idealnym zabezpieczeniem dla osób cierpiących na cukrzycę u których występuje problem gojenia się ran.
Sproszkowany owoc krzewu Malpigia granatolistna (Malpighia glabra L.), zwanego potocznie acerola lub nadgwiazdka granatolistna albo wiśnia z Barbados. Owoce o orzeźwiającym smaku można spożywać na surowo, wytwarzać napoje i konfitury.
Jagody goji rosną na krzewie zwanym Lycium Barbarum który rośnie w Chinach. Jego wysokość waha się od 1-3m. Łukowato opadające gałązki pokryte są kolcami. Owoce goji od tysięcy lat są spożywane przez chińczyków a przez ostatnie lata zawojowały resztę świata.
Sarsaparilla (Smilax officinalis), roślina występująca w klimacie tropikalnym, w stanie dzikim rośnie w Gwatemali, Hondurasie i Meksyku. Do Europy sprowadzona przez hiszpańskich kolonizatorów. Korzeń jest stosowany w medycynie ludowej Ameryki, Indii i Chin.
Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis Georgi) jest niewielką rośliną o 40-50 cm wysokości. Pochodzi z terenów Chin, Mongolii, Korei i wschodniej Rosji. Spożywana jest w formie wywaru z korzeni lub liści. W medycynie ludowej jest ceniona za wszechstronne działanie. W ofercie sproszkowany korzeń.
Werbena cytrynowa (lippia trójlistna, miłowonka trójlistna, cukrownica trójlistna, werbena cytrynowa, łac. Aloysia citrodora) jest niewielkim krzewem pochodzącym rdzennie z pochodzący z Ameryki Południowej. Od XVII wieku jest uprawiana w Europie, obecnie także w Polsce.